top of page

Ski nautic

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Ski Nautic, pentru cand vara ne vine dor de iarna

​După cum îi spune şi numele, ski-ul nautic este ski-ul practicat pe apă şi tractat de o barcă. Echipamentul este diferit de cel alpin şi tehnicile sunt uşor diferite, dar baza este cam aceeaşi: echilibru, curaj şi multă distracţie. Istoria ski-ului nautic începe în anul 1922, cu respectabilul domn Ralph Samuelson.

 

Ralph şi-a construit singur o pereche de skiuri şi a fost tras de o barcă cu motor outboard. Treptat, distracţia lui s-a transformat într-un sport ce atrăgea din ce în ce mai mulţi curioşi, începând să fie cunoscut de ambele părţi ale Atlanticului. Din anii `20 până la începuturile anilor `30 acest sport a adunat din ce în ce mai mulţi practicanţi.

 

Competiţia oficială a început în anul 1939 când a fost înfiinţată Asociaţia Americană de Ski Nautic şi s-a organizat primul concurs naţional ce a avut loc în Long Island. Ski-ul nautic a crescut aproape continuu, de la începuturi şi până în ziua de azi numărând aproape 11 milioane de practicanţi numai în Statele Unite. S-a extins ca o activitate de familie, majoritatea practicanţilor învăţând acest sport încă de mici.

 

Concursul, devenit deja tradiţional, este compus din 3 discipline: slalom (mono-ski), tricks (1 ski mai mic, fără fină şi foarte rotunjit în capete) şi jumps (sărituri). ​

bottom of page