top of page

Ski nautic

Ski Nautic, pentru cand vara ne vine dor de iarna

​După cum îi spune şi numele, ski-ul nautic este ski-ul practicat pe apă şi tractat de o barcă. Echipamentul este diferit de cel alpin şi tehnicile sunt uşor diferite, dar baza este cam aceeaşi: echilibru, curaj şi multă distracţie. Istoria ski-ului nautic începe în anul 1922, cu respectabilul domn Ralph Samuelson.

 

Ralph şi-a construit singur o pereche de skiuri şi a fost tras de o barcă cu motor outboard. Treptat, distracţia lui s-a transformat într-un sport ce atrăgea din ce în ce mai mulţi curioşi, începând să fie cunoscut de ambele părţi ale Atlanticului. Din anii `20 până la începuturile anilor `30 acest sport a adunat din ce în ce mai mulţi practicanţi.

 

Competiţia oficială a început în anul 1939 când a fost înfiinţată Asociaţia Americană de Ski Nautic şi s-a organizat primul concurs naţional ce a avut loc în Long Island. Ski-ul nautic a crescut aproape continuu, de la începuturi şi până în ziua de azi numărând aproape 11 milioane de practicanţi numai în Statele Unite. S-a extins ca o activitate de familie, majoritatea practicanţilor învăţând acest sport încă de mici.

 

Concursul, devenit deja tradiţional, este compus din 3 discipline: slalom (mono-ski), tricks (1 ski mai mic, fără fină şi foarte rotunjit în capete) şi jumps (sărituri). ​

bottom of page