top of page

Sporturi pe apa

Parasailing, senzatii la inaltime

Parasailingul este un sport popular, în care te laşi purtat în aer, legat de o paraşută (numită Parasail) şi fiind tras cu putere de vehicul. Parasailing-ul are 2 variaţiuni: terestră sau acvatică. În cea terestră, un jeep este de obicei folosit pentru a tracta paraşuta, iar în cea acvatică o puternică barcă motorizată (minim 90 CP).
Începuturile parasailingului datează din anii '60, când Piere Lamoigne a ataşat o paraşută simplă unei maşini. În anii '70 au început primele oferte comerciale, în diferite staţiuni la mare, care au permis turiştilor să încerce senzaţii extreme la înălţime.
În ceea ce priveşte modalităţile de fi înălţat în aer, dar şi de a ateriza la sfârşitul zborului, ele sunt multiple. În primul rând, parasailingul se poate face de unul singur, sau în cuplu. Apoi se poate porni de pe uscat, persoana sau persoanele trebuind să facă paşi înainte de a fi înălţaţi, sau de pe o platformă specială, unde se stă aşezat şi din această poziţie începe ascensiunea. Aterizarea se poate face în apa, sau din nou pe platforma specială a bărcii.
Parasailing reprezintă şansa de a zbura ca o pasăre, de a atinge norii, la înălţimi de 100-300 m, dar şi de a admira peisajele înconjurătoare, totul fără a face eforturi deosebite necesare în alte sporturi la altitudine. Din acest motiv, această distracţie estivală a devenit foarte populară, chiar şi ca sport de familie. Marea majoritate a destinaţiilor turistice oferă această distracţie turiştilor, peste tot putând fi observate paraşute colorate, cu una sau două persoane care se bucură de senzaţii, de vântul ce bate în faţă, şi de peisajele ce se desfăşoară sub priviri.

bottom of page